Η Μήλος

Το νησί της Μήλου

Director
Η Μήλος διαθέτει πανέμορφες παραλίες γεμάτες χρώματα
Το ιερό νησί

Τιρκουάζ νερά, χρυσή άμμος, βράχια σκαλισμένα από τα κύματα, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

Ως ηφαιστειογενές νησί, η Μήλος διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα.

Ελάτε να εξερευνήσετε τις παραλίες της Μήλου, οι οποίες αριθμούν πάνω από 90!

Paliorema Beach
Παραλία Αγία Κυριακή
άριστη επιλογή για ταξιδιώτες
Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι από τις δημοφιλής παραλίες της Μήλου. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από τον Αδάμαντα και στην νοτιανατολική πλευρά της Μήλου.Ιδανική παραλία για θαλάσσια σπορ και ξεγνοιαστες οικογενειακες στιγμες. Η παραλια ειναι αμμώδης κατά το μεγαλύτερο μέρος της.
Agios Ioannis Beach
Παραλία του Λαγκάδα
συνδυασμός τριών μικρότερων παραλιών
Η παραλία Λαγκάδα είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με χρυσόλευκη άμμο στον Αδάμαντα που μπορεί κανείς να πάει και με τα πόδια αρκει να μένει στο λιμάνι της Μήλου. Η παραλία στην Λαγκάδα είναι γενικά ήσυχη αλλά οργανωμένη, καθως διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, που παρέχονται χωρις χρέωση, απο το ξενόδοχείο μας.
Φυροπόταμος
Παραλία Φυροπόταμος
εντυπωσιακό τοπίο με τεράστιους βράχους
Παραθαλάσσιος οικισμός με μικρή, αλλά οργανωμένη παραλία, κατάλληλος για κολύμπι και ψάρεμα. Διαθέτει αρκετά αλμυρίκια και κολπίσκο περιτριγυρισμένο από «σύρματα». Στην άκρη του, μετά τα ψαράδικα σπιτάκια, θα δείτε την εγκαταλελειμμένη σκάλα φόρτωσης και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Αξιοθέατα στο νησί της Μήλου

Archaeological Museum
Αρχαιολογικό Μουσείο
βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Πλάκας
Tο μουσείο φιλοξενεί συλλογές προϊστορικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της Φυλακωπής.Γλυπτά,πολύτιμους λίθους, αρχαίες επιγραφές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή ζωή καθώς και αρχαία χειροποίητα σκάφη.
Folk Museum
Λαογραφικό Μουσείο
βρίσκεται στην Πλάκα
Βρίσκεται στην Πλάκα και θα σας ταξιδέψει στην παράδοση του νησιού. Θυμίζοντας παραδοσιακό σπίτι του 19ου αιώνα,το μουσείο διαθέτει παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα, σκεύη,συσκευές του σπιτιού, παραδοσιακά σχέδια και έργα τέχνης.
Pachena Beach
Μεταλλευτικό Μουσείο
βρίσκεται στο Νεοχώρι
Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου προσφέρει μια εκτενή συλλογή του εξοπλισμού εξόρυξης και πετρώματα από τη μεταλλευτική ιστορία.
Director
Ναυτικό Μουσείο
βρίσκεται στον Αδάμαντα
Βρίσκεται στον Αδάμαντα και διαθέτει εκθέματα που σχετίζονται με το ναυτικό παρελθόν του νησιού, όπως εκθέματα από την προϊστορική περίοδο,εργαλεία από οψιανό, ιστορικές απεικονίσεις από μάχες, σπάνιους χάρτες καθώς και τοπικά ξύλινα καράβια.